Uncategorized

ΦΥΡΙΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ

ΥΛΙΚΑ
25 φιρίκια (1100 γρ. καθαρισμένα)
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
4 – 5 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλλας
1 πρέζα αλάτι
3 λεμόνια (το χυμό τους)
10 – 15 αμύγδαλα ασπρισμένα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, το αλάτι, τη
ζάχαρη με το νερό και την κανέλλα με τα γαρύφαλλα.
Ξεπλένουμε καλά τα φιρίκια, αφού είναι όλα καθαρισμένα από το κουκούτσι και τη
φλούδα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με πιάτο (για να μείνουν
βυθισμένα). Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και τα αφήνουμε
να βράσουν για 10′.Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί σκεπασμένο με το πιάτο, για 20 –
24 ώρες.Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε το πιάτο και ξαναβράζουμε το γλυκό μας
μέχρι να δέσει το σιρόπι, περίπου 15′ – 20′.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τ᾿
αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού, για να μη μας ζαχαρώσει το γλυκό, αλλά και για
αντισηπτικό και συντηρητικό.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο και το βάζουμε σε γυάλινα, ζεστά και τα αναποδογυρίζουμε
μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *