Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, κρυσταλλική με ξεχωριστό άρωμα και γεύση μελάσσας. Προσθέτει υφή και κρεμώδη γεύση στα γλυκά, στα ροφήματα και στα αρτοσκευάσματα.
Με Ανοικτό
χρυσαφί – καφετί χρώμα από χυμό ζαχαροκάλαμου που θερμαίνεται για να εξατμιστεί το νερό και να κρυσταλλοποιηθεί,
εν συνεχεία με φυγοκέντρηση απομακρύνονται σκουπίδια και στεγνώνει η ζάχαρη.
χρυσαφί – καφετί χρώμα από χυμό ζαχαροκάλαμου που θερμαίνεται για να εξατμιστεί το νερό και να κρυσταλλοποιηθεί,
εν συνεχεία με φυγοκέντρηση απομακρύνονται σκουπίδια και στεγνώνει η ζάχαρη.
Το όνομά της προέρχεται από την αποικία Ντεμεράρα στη Γουιάνα, όπου
παρασκευαζόταν αρχικά.
παρασκευαζόταν αρχικά.
Περιέχει μεγαλύτερες
ποσότητες σε θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
ποσότητες σε θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.