Green Bio Chef – 3 Συνταγές για σπιτικό κολατσιό

14-9

Το κολατσιό για το σχολείο είναι μια υπόθεση που οι μαμάδες δεν παίρνουν αψήφιστα αφού το σακίδιο με τα σνακ των παιδιών για το σχολείο είναι ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Ο Green Bio Chef μας παρουσιάζει 3 ιδέες για κολατσιό στο σχολείο, χορταστικές και υγιεινές, δίνουν ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, για να ξεκινήσει η καινούρια σχολική χρονιά νόστιμα και δυναμικά!

1. Συνταγή banana muffins

Υλικά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα και λαδώνουμε καλά τις θήκες για μάφινς. Σε μεγάλο μπολ πολτοποιούμε τις βιολογικές μπανάνες με ένα πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το βιολογικό φυστικοβούτυρο, το μέλι και τα βιολογικά αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τη μαρίζ. Αλέθουμε τις βιολογικές νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνει αλεύρι και το ρίχνουμε σε δεύτερο μπολ, όπου προσθέτουμε και το βιολογικό αλεύρι ζαχαροπλαστικής, το βιολογικό μπείκιν και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά μέσα στο μπολ με τα άλευρα, ανακατεύουμε ως ότου γίνει ομοιογενές το μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες. Ψήνουμε για 25-30′, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό τους.

Αποθήκευση και συντήρηση

Αφήστε να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο μέσα στο ψυγείο έως και 7 ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε το πρωί που ετοιμάζετε την τσάντα για τη δουλειά και την τσάντα για το σχολείο να ρίχνετε κι από ένα μέσα.

2. Συνταγή για Healthy BIO σάντουιτς

Υλικά για ένα σάντουιτς

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε την μικρή ομελέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και την αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια με τη σειρά τοποθετούμε 1 φέτα ψωμί, βιολογικό μαρούλι, βιολογική ντομάτα, βιολογικό ημίσκληρο τυρί, ομελέτα και κλείνω με την φέτα του ψωμιού. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα ή τοποθετούμε σε ένα δοχείο για σάντουιτς.

Μην ξεχνάτε να αφήνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν και αυτά στην παραγωγή του κολατσιού τους, με υπομονή και επιμονή!

3. Συνταγή για BIO φρουτοσαλάτα

Υλικά για μια μερίδα

Εκτέλεση

Πλένουμε όλα τα βιολογικά φρούτα πολύ καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια όλα εκτός από τα βιολογικά σταφύλια και το βιολογικό πορτοκάλι. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα βιολογικά σταφύλια και στύβουμε το μισό βιολογικό πορτοκάλι επάνω από όλα τα κομμένα φρούτα. Τα κλείνουμε αεροστεγώς με το καπάκι και είναι έτοιμο να το πάρουμε μαζί στη δουλειά ή στο σχολείο για το πρώτο διάλειμμα!

Τip ! Ο χυμός βιολογικού πορτοκαλιού περιέχει ασκορβικό οξύ που λειτουργεί σαν ‘’συντηρητικό’’ στα κομμένα φρούτα για λίγες ώρες και δεν τα αφήνει να ‘’μαυρίσουν’’ αλλά ούτε και να χάσουν πολλά θρεπτικά συστατικά μέχρι να τα καταναλώσουμε.

Μπορείτε να συνδυάσετε τη φρουτοσαλάτα σας και με μια χούφτα βιολογικά καρύδια και βιολογικά αμύγδαλα.

 

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

X