Σας περίσσεψε φαγητό από το Πασχαλινό Τραπέζι; Δεν πετάμε τίποτα! Ο Green Bio Chef έχει 2 συνταγές για να πετύχετε το zero waste σπίτι σας!
Συνταγή πίτες τορτίγιας με κρεατικά που περίσσεψαν από το τραπέζι
Υλικά
- βιολογικές πίτες τορτίγια
- τα κρεατικά που σας περίσσεψαν,
- βιολογικό κολοκυθάκι σε λεπτές λωρίδες,
- βιολογικό καρότο σε λεπτές λωρίδες,
- βιολογικό άνηθο ψιλοκομμένο,
- βιολογικό μαρούλι ψιλοκομμένο
- βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- βιολογικό γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε ελαφρώς τις πίτες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (κολοκυθάκι, καρότο, άνηθο) με τα κρεατικά που έχετε κόψει σε μικρές μεριδούλες σε λίγο ελαιόλαδο.
- Γυρίστε τα να πάρουν χρώμα όλα μαζί για 5 λεπτά
- Σερβίρετε επάνω στην πίτα με λίγο γιαούρτι στραγγιστό, το ψιλοκομμένο μαρουλάκι και πιπέρι κόκκινο γλυκό.
Συνταγή με τσουρέκι που περίσσεψε
Υλικά
- τσουρέκι σε φέτες,
- 1 αυγό βιολογικό,
- 1/2 κούπα βιολογικό γάλα ή βιολογικό ρόφημα αμυγδάλου,
- 1 πρέζα βιολογική κανέλα Κεϋλάνης,
- βιολογική φουντουκέλα,
- μια βιολογική μπανάνα
Εκτέλεση
Φτιάξτε τις πιο λαχταριστές αυγόφετες με το πασχαλινό τσουρέκι που σας έμεινε!
- Χτυπήστε σε ένα μπολ το αυγό με το γάλα, ρίξτε την κανέλα και αφήστε στην άκρη.
- Κόψτε το τσουρέκι σε φέτες, αλείψτε φουντουκέλα και κλείστε τις 2 φέτες σα σαντουιτσάκι,
- βουτήξτε τες στο μείγμα με το αυγό και
- τοποθετήστε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ψηθούν και από τις δύο μεριές.
- Σερβίρετε με την μπανάνα κομμένη σε ροδέλες.