Frittata… η απόλυτη συνταγή για το βράδυ της Παρασκευής ή brunch το σαββατοκύριακο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε :
- 4 βιολογικές φέτες μπέικον
- ½ φλιτζάνι βιολογικό κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
- 4 φλιτζάνια βιολογικά λαχανικά της επιλογής (πιπεριές, ντοματίνια, κολοκυθάκια κ.λπ.)
- 10 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον για 2΄.
- Προσθέτουμε την πιπεριά και τα κολοκυθάκια. Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2΄. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Περιχύνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αφήνουμε τη frittata για 4 με 5 λεπτά για να σταθεροποιηθεί.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο, κάτω από καυτό γκριλ για 4-5΄ ώστε να ροδίσει.