Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό. O Green Bio Chef μας δίνει μια ακόμα συνταγή καλοκαιρινού πρωινού που μπορεί να απολαύσει όλη οικογένεια…
Αυγά ποσέ σε πολύσπορο ψωμί
Υλικά (για 2 μερίδες)
4 φέτες βιολογικό πολύσπορο ψωμί Green Family
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τη βιολογική τομάτα κόβοντας σε φέτες και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ σπάμε τα 2 βιολογικά αυγά προσέχοντας μη σπάσει ο κρόκος. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε νερό και 3 κ.σ. ξύδι λευκό. Μέχρι να βράσει μπορούμε να στήσουμε στο πιάτο μας τις φέτες ψωμί και να προσθέσουμε από επάνω τις φέτες της βιολογικής τομάτας για να είμαστε έτοιμοι. Μόλις αρχίσει να βράζει παίρνουμε ένα σύρμα ή ένα κουτάλι και ανακατεύουμε το νερό κυκλικά δημιουργώντας μια δίνη κι αμέσως ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά που έχουμε στο μπολάκι. Αφήνουμε να βράσουν για 1 – 1,5 λεπτό και με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε προσεκτικά από το κατσαρολάκι και τα τοποθετούμε επάνω στις φέτες μας. Προσθέτουμε το τριμμένο βιολογικό ανθότυρο. Προαιρετικά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη μερίδα.
Διατροφική αξία ανά 100γρ. συνταγής (υπολογίστηκε με βάση τα κύρια συστατικά της συνταγής)
Ενέργεια 266,1 kcal
Υδατάνθρακες 29,5 g
Λιπαρά 20,2 g
Πρωτεΐνη 6,65 g
Φυτ. ίνες 8,2 g