ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΣΕ ΒΑΖΟ

ντολμαδακια

Απ’ τη φύση μας παραδοσιακοί! Όμως δε θα λέγαμε όχι σε νέες γευστικές ιδέες που ήρθαν για να μας εκπλήξουν ευχάριστα. Ντολμαδάκια ή γιαπράκια ή σαρμαδάκια. Τα συναντάμε στα Βαλκάνια, σε χώρες της Μέσης, στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Όλα περιγράφουν το ίδιο φαγητό. Φύλλα, αμπελόφυλλα (εναλλακτικά φύλλα μαρουλιού, λάχανου, σέσκουλου) που μέσα τους τυλίγουμε μια γέμιση με κρέας, ρύζι και μυρωδικά. Γιαλαντζί (ψεύτικα) γιατί δεν έχουν κρέας. Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι ένα λαδερό φαγητό και προτιμάται ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά αρκετά μπελαλίδικη και χρονοβόρα ως προς το τύλιγμα των ντολμάδων. Παραδοσιακά βιολογικά ντολμαδάκια με ρύζι όπως τα έχουμε αγαπήσει από μαμάδες και γιαγιάδες. Με όλα τα φρέσκα και αγνά υλικά και όλη τη διαδικασία από την αρχή εως το τέλος. Έτσι τα μάθαμε, έτσι τα θέλουμε. Τι θα λέγατε όμως για μια μικρή παραλλαγή που θα σας αφήσει άφωνους; Βιολογικά ντολμαδάκια με ανάμεικτο ρύζι και βιολογικά ντολμαδάκια με κινόα, που είναι μια εξαιρετική εναλλακτική ενός από τα πλέον αγαπημένα εδέσματα της Μεσογειακής Διατροφής. Όπως και οι βιολογικοί λαχανοντολμάδες με ανάμεικτο ρύζι. Αυτές είναι οι νέες προτάσεις που ήρθαν να μας κάνουν να ξεφύγουμε λίγο από τα παραδοσιακά και να μας βάλουν σε διαδικασία να πειραματιστούμε με τις γεύσεις. Τα βιολογικά ντολμαδάκια παράγονται από διαλεγμένα τρυφερά βιολογικά αμπελόφυλλα και άριστης ποιότητας αγνά συστατικά. Δεν περιέχουν  συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.