Ο Green Bio Chef μας προτείνει μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή! Είναι κρίμα που δεν μπορείτε να μυρίσετε ή να δοκιμάσετε μέσω υπολογιστή…
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό περίπου βιολογικό κοτόπουλο μπούτι
250γρ. βιολογικό κριθαράκι ολικής δίκοκκο
200γρ. βιολογικό χυμό τομάτας
50γρ. κόκκινο κρασί
500γρ.νερό
λίγο θυμάρι
1-2 δαφνόφυλλα
1 πρέζα βιολογική ζάχαρη
βιολογικό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο λάδι έως ότου καραμελώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε τις μερίδες κοτόπουλο. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όλες οι μεριές και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το κριθαράκι. Σωτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μια βράση και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο και στη συνέχεια για άλλα 20 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο.