Ο Green Bio Chef μας παρουσιάζει πώς να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό, γεμάτο γεύση κριθαρότο μανιταριών.
Υλικά
– βιολογικό κριθαρότο Green Family
– βιολογικά μανιτάρια σκούρα (100γρ)
– βιολογικά ντοματίνια ρομαλίνα (10 τμχ) κομμένα στη μέση
– 1/2 βιολογική πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
– 2 κ.σ. βιολογικό βούτυρο
– 4 κ.σ. βιολογική γραβιέρα τριμμένη
– 2 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αρχικά κόβουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα, την πιπεριά και τα ντοματίνια.
- Σωτάρουμε έως ότου μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαρότο.
- Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο νερό (κατά προτίμηση έχουμε δίπλα ένα μπρίκι με ζεστό νερό και κάθε φορά που ρουφάει το κριθαρότο το ζουμί προσθέτουμε 1 μπρίκι ζεστό νερό ανακατεύοντας) .
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι (περίπου 10 λεπτά χρειάζονται) και τέλος, σβήνουμε το μάτι.
- Αφήνουμε όμως επάνω και προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα.
- Ανακατεύουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.