Green Chef, GreenFamily News, Μεσημεριανό, Μεσημεριανό, Παιδί, Συνταγές, Υγεία & Ευεξία, Φρούτα & Λαχανικά

Βιολογικό κριθαρότο μανιταριών!

Ο Green Bio Chef μας παρουσιάζει πώς να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό, γεμάτο γεύση κριθαρότο μανιταριών.

Υλικά

βιολογικό κριθαρότο Green Family

βιολογικά μανιτάρια σκούρα (100γρ)

βιολογικά ντοματίνια ρομαλίνα (10 τμχ) κομμένα στη μέση

– 1/2 βιολογική πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια

– 2 κ.σ. βιολογικό βούτυρο

– 4 κ.σ. βιολογική γραβιέρα τριμμένη

– 2 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά κόβουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα, την πιπεριά και τα ντοματίνια.
  3. Σωτάρουμε έως ότου μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαρότο.
  4. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο νερό (κατά προτίμηση έχουμε δίπλα ένα μπρίκι με ζεστό νερό και κάθε φορά που ρουφάει το κριθαρότο το ζουμί προσθέτουμε 1 μπρίκι ζεστό νερό ανακατεύοντας) .
  5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι (περίπου 10 λεπτά χρειάζονται) και τέλος, σβήνουμε το μάτι.
  6. Αφήνουμε όμως επάνω και προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα.
  7. Ανακατεύουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *