Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα ο Green Bio Chef μας προτείνει μια συνταγή για μία εύκολη, αλμυρή τάρτα με τυριά που θα λατρέψουν όλοι!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
200 γρ. βιολογικό αλεύρι σταριού ολικής από μαλακό GREEN FAMILY
100 γρ. βιολογική γραβιέρα ΜΕΝΟΙΚΙΟ, τριμμένη
80 γρ. βιολογικό φρέσκο αγελαδινό βούτυρο ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ, παγωμένο
5 κ.σ. νερό κρύο
1 κρόκο βιολογικού αυγού για άλειμμα
Για τη γέμιση:
1 κ.σ. βιολογικό βούτυρο ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ
1 κ.σ. βιολογική ζάχαρη καστανή (ντεμεραρα) GREEN FAMILY
λίγο βιολογικό θυμάρι τριμμένο SONNENTOR
200 ml βιολογικό γάλα ΜΕΝΟΙΚΙΟ
100 γρ. τσαλαφούτι ΙΝΑΧΟΣ
150 γρ. βιολογική γραβιέρα βιολογική ΜΕΝΟΙΚΙΟ , τριμμένη
50 γρ. βιολογικό κατσικίσιο τυρί ΜΕΝΟΙΚΙΟ
10 βιολογικά ντοματίνια ρομαλίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. Χτυπάμε στο μίξερ τη γραβιέρα, το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να γίνουν τρίμματα. Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μια λεία μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη το ζυμάρι και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 αυγά, το τσαλαφούτι, το γάλα, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε ομοιόμορφα με πλάστη ανάμεσα από 2 αντικολλητικά χαρτιά και την τοποθετούμε σε ταρτιέρα αλευροβουτυρωμένη. Τρυπάμε με πιρούνι αρκετές φορές και τοποθετούμε 2 φύλλα μεμβράνης με όσπρια ή κάτι βαρύ (π.χ. ρύζι κλπ) για να αποφύγουμε το φούσκωμα της τάρτας. Ψήνουμε για μισή ώρα, αφαιρούμε το βάρος και αλείφουμε με τον κρόκο. Ξαναψήνουμε για 5 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης επάνω στην τάρτα και τελευταία τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ψήνουμε στους 180ºC για 20-25 λεπτά.