Ο Green Bio Chef μας παρουσιάζει ξεχωριστές ιδέες για χειροποίητα, βιολογικά, πεντανόστιμα σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά και θα ζηλέψουν οι μεγάλοι!
Muffin Λαχανικών
Υλικά:
- 2 βιολογικά κολοκυθάκια σε κυβάκια ή στον τρίφτη
- 1 βιολογική μελιτζάνα σε κυβάκια ή στον τρίφτη
- 1/2 βιολογικό κρεμμύδι μέτριο στον τρίφτη
- 1/2 βιολογική πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
- 5 βιολογικά αυγά
- 160ml βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 200 γρ. βιολογικό αλεύρι σταριού ολικής μαλακό
- 9γρ. βιολογικό μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι βιολογική γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι βιολογικό φρέσκο γάλα
- λίγη βιολογική φέτα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σοτάρετε σε δύο κουταλιές λάδι τα λαχανικά.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το γάλα και το τριμμένο τυρί.
- Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, και τη γραβιέρα και ανακατεύετε με σπάτουλα.
- Μοιράζετε το μείγμα σε μια φόρμα με 12 υποδοχές (για muffins). Τις γεμίζετε κατά τα 2/3, πασπαλίζετε με λίγη γραβιέρα ή φέτα και
- ψήνετε τα muffins σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.
Healthy Club sandwitch
Υλικά:
- ψωμί ολικής του τοστ βιολογικό σε φέτες
- 1 βιολογικό αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- 1 βιολογική ντομάτα κομμένη σε φέτες
- μαρουλόφυλλα βιολογικά πλυμένα και στεγνά
- 2 κ.σ. βιολογικήπαιδική κέτσαπ Dennree
- βιολογικές φέτες edam /gouda
Εκτέλεση:
- Φρυγανίζουμε τις φέτες του τοστ ,
- τοποθετούμε τη μία βάζουμε λίγο από τα υλικά επάνω ,
- τοποθετούμε κι άλλη φέτα ψωμί κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλες τις φέτες.
- Τέλος, κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε.