Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό. Ο Green Bio Chef μας δείχνει μια συνταγή για ένα πρωινό με γιαούρτι φρέσκα φρούτα εποχής και χειροποίητη γκρανόλα.
Υλικά
Θα χρειαστούμε :
200γρ. βιολογικές νιφάδες βρώμης χονδρές ολικής Green Family
ή μπορείτε να αντικαταστήσετε τα 100γρ. με βιολογικές νιφάδες φαγόπυρου Green Family,
100γρ. βιολογικά αμύγδαλα ελληνικά Green Family (χοντροκομμένα, όχι στο μούλτι ελαφρώς κομμένα με το μαχαίρι),
3κ.σ. βιολογικό αμυγδαλοβούτυρο,
3 κ.σ. μέλι βελανιδιάς Green Family
ή εναλλακτικά 4 κ.σ. βιολογικό σιρόπι αγάυης Dennree.
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου ομογενοποιηθούν.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σ’ ένα ταψί και στρώνουμε επάνω το μείγμα ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10-15 λεπτά μέχρι να δούμε ότι ελαφρώς αρχίζουν και ροδοκοκκινίζουν οι νιφάδες.
- Αφήνουμε να κρυώσει η γκρανόλα, τοποθετούμε σε βάζο και κρατάμε όση χρειαζόμαστε για το πρωινό μας.
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε το βιολογικό γιαούρτι ή το βιολογικό επιδόρπιο της επιλογής μας ,
- ψιλοκόβουμε βιολογικές φράουλες, βιολογικά μύρτιλα, βιολογικά κεράσια και βιολογική μπανάνα σε ροδέλες
- και τέλος τοποθετούμε την χειροποίητη γκρανόλα μας.
Καλή απόλαυση!